Culturele Workshops

Maak jouw feestje nog leuker met culturele workshops van Discofeestje.com!

Onze culturele workshops zorgen voor net dat beetje extra om jouw feestje nog leuker te maken. Onze ervaren workshop docenten zorgen met hun enthousiasme dat iedere speciale gelegenheid weer een onvergetelijk feestje wordt. Boek één van de culturele workshops voor een kinderfeestje, verjaardag, kinderfeestje, een vrijgezellenfeest, een personeelsfeest, teambuilding, bedrijfsuitje, een schoolactiviteit of evenement. Wij hebben de leukste culturele workshops voor jou geselecteerd, van dansworkshops tot creatieve workshops.

Bezorg jouw gasten ook een onvergetelijke ervaring en neem vrijblijvend contact op via het contactformulier op onze website.

Workshop Streetdance

Een leuke invulling voor een feestje met de workshop streetdance!

Een dansworkshop voor jong en oud om op een leuke en een gezellige manier te leren dansen van een echte dansdocent. Na de warming up ga je in de workshop streetdance aan de slag met het aanleren van een dans op bekende hiphop en top 40 muziek. De workshop streetdance zal 1 uur duren en is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen in een groep van minimaal 5 deelnemers. De workshop kan op iedere locatie worden gegeven, buiten op het schoolplein, in de gymzaal, het klaslokaal of in de tuin. Wij zorgen voor de dansdocent, de muziek en voor een geluidsinstallatie. Het is ook mogelijk om met de groep te werken naar een spetterende eindpresentatie! Je kunt de workshop streetdance boeken voor een kinderfeestje, verjaardag, vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, teambuilding, personeelsfeest, klassenfeest, activiteitendag, buurtfeest of evenement. Wij hebben naast de workshop streetdance ook nog meer dansworkshops zoals breakdance, reggaeton, zumba, paaldansen en country line dancing. Zin in een uurtje lekker swingen en echt genieten? Boek dan nu een dansworkshop en dan maken we er samen een mooi feestje van!

streetdance_1streetdance_3streetdance_2

Wat is streetdance en waar komt streetdance eigenlijk vandaan?

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat, in clubs en op middelbare scholen. Tegenwoordig kan streetdance gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdancestijlen, die al in de jaren zeventig ontstonden.

Streetdance is een sport waarbij aspecten als improvisatie en aanmoediging door omstanders een rol spelen waarbij er vaak een sterke sociale interactie met omstanders en mededansers is. Streetdance wordt in Nederland vaak onderwezen op sportscholen. Er zijn in Nederland echter ook een aantal gespecialiseerde dansscholen voor hiphop en streetdance.

Streetdance is ontstaan begin jaren ’80 in New York. Vooral in de achterstandswijken werd er veel op straat gedanst. Daar komt ook de naam vandaan. Deze dansers zijn vaak gekleed in “baggy clothes”. Dit is ruimzittende kleding waarin men zich vrij kan bewegen.

In Europa brak streetdance pas door in de jaren ’90. Deze stijl had veel invloed op mode, videoclips, graffiti, dj’s, rappers en scratchers. Er verschenen regelmatig films waarin veel aandacht was voor de subcultuur van de streetdance.

Bij streetdance zijn veel bewegingen ontleend aan bewegingen uit videoclips, waardoor de stijl continu verandert. De bewegingen zijn vaak vrij losjes en komen heel luchtig over. Er wordt meestal op heel snelle muziek gedanst, waardoor het geheel een flitsende indruk maakt. Een van de bekendste bewegingen is de ‘snake’. Deze is gebaseerd op de lenigheid van een slang. Het is hierbij eigenlijk de bedoeling dat men als het ware met zijn lichaam heen en weer gaat als een slang. De body rol is het de bedoeling dat men een rol maakt en dan als het ware gaat zitten op een stoel

Streetdance is bouncen op de beat. Men danst streetdance vooral op hiphop en R&B-muziek.

Bron: Wikipedia

 

Workshop Rappen

Om jouw feestje compleet te maken boek je een workshop rappen onder begeleiding van één van onze bekende rappers!

De workshop rappen is geschikt voor een kinderfeestje, verjaardag, vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, teambuilding, personeelsfeest, klassenfeest, activiteitendag, buurtfeest of evenement. In de 1,5 uur durende workshop rappen leer je met een aantal rijmwoorden (met een bepaald onderwerp of thema) samen met je groep van minimaal 5 deelnemers een leuke rap schrijven. Na een paar keer oefenen kan de rap eventueel worden opgenomen door onze muziekproducer met onze mobiele muziekstudio of kan de rap worden gebruikt voor een eindpresentatie!

rappen_1rappen_2rappen_3

Wat is rap en hoe is rappen ontstaan?

De term rappen, ook gebruikt als MC-ing (emceeing),spitting of simpelweg rijmen verwijst naar het “op een ritmische wijze zingen van een (rijmende) tekst” dat wordt uitgevoerd tijdens een beat.

Rap is één van de hoofdelementen van de hiphop- en reggaecultuur, maar het verschijnsel op zich was al eeuwen bekend. Begin jaren tachtig ontstaat in de New Yorkse wijk The Bronx langzaamaan de muziekstijl hiphop. Vaak is er sprake van een DJ die met behulp van twee platenspelers stukjes muziek van platen draait en die uitgekiend samenvoegt tot een nieuwe compositie. Een zogenaamde Masters of Ceremonies (de MC) houdt daarbij het publiek bezig door erbij te rappen. Het is hier dat de praatgezongen zangstijl voor het eerst rap wordt genoemd.

Een aantal bekende rappers zijn 2 Pac, 50 Cent, Busta Rhymes, Dr. Dre, Eminem, Ice-Cube, Jay-Z, Lil Wayne, Nate Dogg, KRS-One, Rock Steady Crew, Run-D.M.C. en Snoop Dogg. Toch is er ook een typerende groep van Nederlandse rappers. Hier volgt een kort overzicht van een aantal toonaangevende Nederlandstalige rappers. Ali B, Brainpower, Dio, Extince, Fresku, Jiggy Djé, Kraantje Pappie, Kempi, Lange Frans, Keizer, Opgezwolle, Osdorp Posse, Pete Philly, Raymzter, Sef, The Opposites, Typhoon, Winne, Yes-R en Zwart Licht.

Bron: Wikipedia

 

Workshop Schminken

De schminkers maken er een vrolijk feestje van met mooie kleuren en leuke figuren. Naast de workshop schminken bieden wij ook de workshop glitter tatoeages zetten en het versieren van nagels is ook heel leuk om te doen. De workshop docenten van Discofeestje.com zorgen dat je de show steelt met hippe glittertattoos, geschminkte gezichten en met mooie nagels!

schminken_1schminken_2schminken_3

 

Workshop Paaldansen

De workshop paaldansen is een leuke actieve workshop voor iedereen en voor ieder feest!

Ook verzorgt Discofeestje.com de workshop paaldansen die wordt gegeven in de mooiste paaldansstudio van Breda. In 1,5 uur maak je kennis met paaldansen en leer je een aantal leuke paaldans moves.

Bij binnenkomst in de paaldansstudio in Breda krijg je een welkomstdrankje en na een instructie van een professionele dansdocent leer je zelf paaldansen. Na anderhalf uur zul je met een voldaan, fit en vooral met een plezierig gevoel terugkijken op deze leuke actieve workshop.

paaldansen_1paaldansen_2paaldansen_3

Wat is paaldansen en hoe is paaldansen ontstaan?

Paaldansen is een dansvorm waarbij verschillende danstechnieken uitgevoerd worden rondom een verticale paal.

Het paaldansen zoals wij dat nu kennen vindt zijn oorsprong in de jaren tachtig toen de danspaal voor het eerst verscheen in Canadese privéclubs.

De fitnessvariant van paaldansen heet pole fitness of paalsport. Polefitness of paalsport is een erkende vorm van fitnesstraining en het is een goede oefening voor de spieren.

In 2012 begon de Internationale Federatie voor Paaldanssport een lobby om van paaldansen een olympische sport te maken.

Bron: Wikipedia

paaldansen_4paaldansen_5paaldansen_7

Foto’s workshop paaldansen van: Esther Hereijgers Fotografie en van DM Facility Services

 

Workshop Shirtdesign

De creatieve workshop shirtdesign maakt van iedere gelegenheid een feestje!

Ontwerp je eigen t-shirt met glitters, plakfiguren en stiften in de 1,5 uur durende workshop shirtdesign onder begeleiding van onze creatieve en ervaren shirtdesign workshop docenten. Pimp je feestje met een workshop shirtdesign en sluit deze workshop af met een leuke modeshow of echte fotoshoot!

shirtdesign_1    shirtdesign_2    shirtdesign_3

 

Workshop Graffiti

De culturele workshop graffiti is een leuke workshop om samen creatief bezig te zijn!

In een workshop graffiti maak je samen met een echte graffiti docent een ontwerp op een veilige manier, nu ook voor een kinderfeestje, een personeelsfeest, teambuilding, bedrijfsuitje, een schoolactiviteit of een vrijgezellenfeest. Wij bieden een leuke en creatieve graffiti workshop van 1,5 uur onder begeleiding van een graffiti specialist. Na het maken van een schets op papier gaan de deelnemers aan de slag met spuitbussen en werken ze samen met elkaar aan één of ieder een eigen graffiti kunstwerk die vervolgens meegenomen kan worden naar huis.

De graffiti workshop wordt vanwege de veiligheid meestal buiten, bijvoorbeeld  in de tuin, op het schoolplein of in de garage gegeven. We zorgen ook dat de tuin of de garage goed beschermd wordt door met plastic alles goed af te schermen en verder krijgen de deelnemers handschoenen en bescherming voor hun kleding.

graffiti_1graffiti_2graffiti_3

Wat is graffiti en hoe is het ontstaan?

Eind jaren zestig namen New Yorkse jongeren de gewoonte over van de straatjeugd uit Philadelphia om met een viltstift hun schuilnamen vliegensvlug op treinstellen en op metro’s te plaatsen. Graffiti worden gezien als belangrijk onderdeel van de hiphop-cultuur.

Die handtekening wordt de tag genoemd. Een throw-up is een grote uitgewerkte tag met een of twee kleuren. In New York werd de viltstift al snel vervangen door de spuitbusen en het metrostel werd de ideale drager om een miljoenenpubliek te bereiken. Begin jaren 80 waaide graffiti over van New York naar verschillende Europese steden. In Nederland leidde dit tot een aanzienlijke graffiti-scene die zijn hoogtepunt kent tussen 1985 en 1995.

Graffiti op straat wordt meestal gemaakt met behulp van spuitbussen met verschillende kleuren verf. Het zijn vaak korte teksten en afbeeldingen, variërend van tags (korte parafen waaraan de maker door zijn collega’s wordt herkend) tot pieces (grotere, met kunstzinnig gevoel uitgevoerde afbeeldingen). Tegenwoordig is in Nederland vrijwel overal graffiti aan te treffen.

In de loop der jaren is de graffiti van het illegale circuit gedeeltelijk geaccepteerd door de maatschappij. Zo bevindt zich graffiti bij wijze van kunstuiting in scholen en clubhuizen. Ook wordt een speciale vorm van graffiti, reverse graffiti, steeds meer gebruikt als vorm van buitenreclame. Men kan graffiti workshops volgen, bijvoorbeeld in buurthuizen en tijdens festivals.

Bron: Wikipedia

graffiti_4graffiti_5graffiti_6

Terug naar boven