Workshop Graffiti

De culturele workshop graffiti is een leuke workshop om samen creatief bezig te zijn!

In een workshop graffiti maak je samen met een echte graffiti docent een ontwerp op een veilige manier, nu ook voor een kinderfeestje, een personeelsfeest, teambuilding, bedrijfsuitje, een schoolactiviteit of een vrijgezellenfeest. Wij bieden een leuke en creatieve graffiti workshop van 1,5 uur onder begeleiding van een graffiti specialist. Na het maken van een schets op papier gaan de deelnemers aan de slag met spuitbussen en werken ze samen met elkaar aan één of ieder een eigen graffiti kunstwerk die vervolgens meegenomen kan worden naar huis.

De graffiti workshop wordt vanwege de veiligheid meestal buiten, bijvoorbeeld  in de tuin, op het schoolplein of in de garage gegeven. We zorgen ook dat de tuin of de garage goed beschermd wordt door met plastic alles goed af te schermen en verder krijgen de deelnemers handschoenen en bescherming voor hun kleding.

graffiti_1graffiti_2graffiti_3

Wat is graffiti en hoe is het ontstaan?

Eind jaren zestig namen New Yorkse jongeren de gewoonte over van de straatjeugd uit Philadelphia om met een viltstift hun schuilnamen vliegensvlug op treinstellen en op metro’s te plaatsen. Graffiti worden gezien als belangrijk onderdeel van de hiphop-cultuur.

Die handtekening wordt de tag genoemd. Een throw-up is een grote uitgewerkte tag met een of twee kleuren. In New York werd de viltstift al snel vervangen door de spuitbusen en het metrostel werd de ideale drager om een miljoenenpubliek te bereiken. Begin jaren 80 waaide graffiti over van New York naar verschillende Europese steden. In Nederland leidde dit tot een aanzienlijke graffiti-scene die zijn hoogtepunt kent tussen 1985 en 1995.

Graffiti op straat wordt meestal gemaakt met behulp van spuitbussen met verschillende kleuren verf. Het zijn vaak korte teksten en afbeeldingen, variërend van tags (korte parafen waaraan de maker door zijn collega’s wordt herkend) tot pieces (grotere, met kunstzinnig gevoel uitgevoerde afbeeldingen). Tegenwoordig is in Nederland vrijwel overal graffiti aan te treffen.

In de loop der jaren is de graffiti van het illegale circuit gedeeltelijk geaccepteerd door de maatschappij. Zo bevindt zich graffiti bij wijze van kunstuiting in scholen en clubhuizen. Ook wordt een speciale vorm van graffiti, reverse graffiti, steeds meer gebruikt als vorm van buitenreclame. Men kan graffiti workshops volgen, bijvoorbeeld in buurthuizen en tijdens festivals.

Bron: Wikipedia

graffiti_4graffiti_5graffiti_6